Yaklaşık 4 gündür yazı falan yazdığımız yok. kard adlı yazar olarak şahsımın fazla yazısı yoktur. Elime hazır aktivite haberleri geçti. En azından kopyala yapıştır yaparak bunları size aktarayım istiyorum. Aşağıda bu isteğimi gerçekleştirdiğimi göreceksiniz.
İlgililerin ilgisine arz ediyorum bu aktiviteleri.
(Afişler güzel olmuş. Adamlar yapıyor...)
(Bundan sonrası alıntıdır.)

  • Ustalar ve Çıraklar Sergisi 2

Galeri Işık Teşvikiye, Ustalar ve Çırakları Ağırlıyor

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen "Ustalar ve Çıraklar" sergisinin ikincisi 22 Haziran Salı günü Galeri Işık Teşvikiye'de açılıyor. Işık Üniversitesi GSF akademisyenleri ve öğrencilerinin yıl boyu sürdürdüğü çalışmalara dair resim, heykel, seramik ve baskıresim gibi farklı dalların eserlerinden oluşan sergi 17 Ağustos 2010 tarihine kadar ziyaret edilebiliyor.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin desen, iki ve üç boyutlu tasarım, temel fotografi, teknik çizim ve perspektif gibi derslere yönelik gelişim süreçlerini işaret eden çalışmalarının sergileneceği Ustalar ve Çıraklar 2 sergisinde öğrencilerin yanı sıra Ahmet Öner Gezgin, Maria Sezer, Hasip Pektaş, Beril Anılanmert, Mustafa Pilevneli ve Seyyid Bozdoğan'ın da eserleri görülebiliyor.



  • 2009-2010 Öğrenci Sergisi - GSF

Galeri Işık İstanbul Genç Yetenekleri Ağırlıyor

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), öğrencilerinin yıl boyunca eğitimleri içinde ürettikleri çalışmaları Galeri Işık İstanbul'da tüm kamuoyunun beğenisine sunuyor. Açılışı FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci ve FMV Işık Üniversitesi GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Öner Gezgin tarafından 14 Haziran Pazartesi günü saat 18.30'da yapılacak 2009-2010 Öğrenci Sergisi 8 Ağustos 2010 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir.

Sergide, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel Sanatlar (Resim, Heykel, Seramik, Baskıresim), Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, İç Mimarlık, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinde 1.,2. ve 3. sınıfta okumakta olan tüm öğrencilerin çalışmalarından örnekler yer alıyor.


Galeri Işık İstanbul
Adres: FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Maslak Kampüsü
Büyükdere Cad. No: 106 Maslak
Telefon: (212) 286 49 11
(Sergi hergün 10.00-19.00 saatleri arasında izlenebilir.)


  • 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi ve Uluslararası Ekslibris Yarışması

Feyziye Mektepleri Vakfı, Işık Üniversitesi ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin organize ettiği 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi ve Uluslararası Ekslibris Yarışması 25 - 29 Ağustos 2010 tarihlerinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşecektir.

Kongre ve yarışmanın amacı, Türkiye'nin ekslibris sanatında geldiği noktayı uluslararası platforma taşımak, ekslibris yoluyla ülkemizi, kültür ve sanatımızı yurt dışına tanıtmak, dünya ülkeleri arasında bir kültür köprüsü yaratmak, ekslibris sanatının yaygınlaşmasını sağlamak ve yaratıcılarını teşvik etmektir. Kongrede 40'a yakın ülkenin ekslibris sanatçıları ve koleksiyoncuları bir araya gelerek ekslibris değiş tokuşu yapacaklardır. Ayrıca yarışma sergisi yanında dört önemli ekslibris koleksiyonunu da görme fırsatı bulacaklardır.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından da desteklenen ve son katılım tarihi 23 Nisan 2010 olan 3. Uluslararası Ekslibris Yarışması’nda çeşitli kurum ve kişiler tarafından verilecek toplam 10.000 USD ödül dağıtılacaktır. Detaylı bilgiler için www.istanbulekslibris.org sitesini ziyaret edebilir, proje sorumlusu Prof. Dr. Hasip Pektaş (hpektas@gs.isikun.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.

link1

link2

link3

0 serzeniş: